IKAJ-sommerstevnet på 2009

Fullt husÅrets IKAJ-stevne på Hedmarktoppen bød på flere nye bekjentskaper for Israelsvennene fra inn- og utland som hadde tatt veien til Hamar i finværet. I tillegg til etter hvert kjente navn som Malcolm Hedding, Susanna Kokkonen og den norske IKAJstaben med Leif Wellerop, Dag Øyvind Juliussen, Arvid Bentsen og Erik Selle, fikk vi høre både aktuelt nytt og gripende vitnesbyrd om hvordan Gud berører menneskeliv i Israel i dag.

 

Shurat    HaDin

Fredag morgen fikk vi høre fra Nitsana Darshan-Leitner, en israelsk advokat som sammen med sin mann har grunnlagt Shurat HaDin (Det Israelske Jus-senteret), en organisasjon som jobber for å hjelpe terrorofre med å anlegge sak mot dem som har ødelagt livene deres. Mange har mistet slektninger eller selv blitt hardt skadet eller handikappet i terrorangrep i Israel gjennom mange år, og Shurat HaDin kjemper utrettelig for å hjelpe disse til å bli hørt i det internasjonale rettssamfunnet. De har vunnet mange saker gjennom flere års nitidig arbeid, og representerer flere hundre terrorofre. De har anlagt saker for mer enn en milliard dollar, de har i tillegg greid å "fryse" bankkonti for mer enn 600 millioner dollar som ellers ville gått til å sponse terrororganisasjoner og de har fått tilsammen mer enn 20 millioner dollar utbetalt til terrorofrene og/eller deres familier og etterlatte. Arbeidet er tidkrevende og svært vanskelig, da det er uhyre komplekst å finne "sporene" etter finanstransaksjoner der pengene ofte flyttes fra land til land i ulike banker og selskaper, men Nitsana og hennes team gir ikke opp. De har valgt seg mottoet "Vi slår terrorismen konkurs - én rettssak av gangen", og til nå ser det ut til at de på mange områder lykkes med dette.

David OrtizEt annet, nytt ansikt på Hedmarktoppen, var pastor David Ortiz fra Ariel i Samaria i Israel. Han fungerer som pastor i en messiansk (Jesus-troende) menighet der nede, og har et fantastisk vitnesbyrd å dele om Guds mektige inngripen. Det er ikke lett å være en kristen jøde i Israel i dag. Det har blitt utgytt mye jødisk blod gjennom hundreår av jødeforfølgelser fra den etablerte kirken, og dette har naturlig nok ført til sterk skepsis mot kristne i mange leire i det israelske samfunnet. Organisasjoner som IKAJ og andre er med på å bøte på dette forholdet gjennom deres årelange arbeid men det er likevel mange, spesielt blant de ultraortodokse som er sterkt imot kristen tro og menighetspraksis og betrakter dette som en trussel mot alt jødisk. I familien Ortiz' tilfelle ble utfallet svært drastisk, da de for litt over halvannet år siden ble rammet av en bombe, kamuflert som en gavekurv med godteri og godsaker. Sønnen i huset, Ami, var den som ble rammet, og var full av metallsplinter fra pannen og langt ned på beina. Han skulle normalt sett ikke overlevd, men er gjennom et Guds mirakel på vei til å bli fullstendig restituert. Hendelsen har blitt et mektig vitnesbyrd for troende over hele verden, som har vært med på å bære Ami i bønn. Familien Ortiz har også sett hvordan deres tjeneste har vokst, og hvordan Gud har brukt det som skjedde til ære for Sitt Navn og til å åpne dører for dem i både nabolaget og hele nasjonen Israel. Folk i alle leire, fra ortodokse til sekulære har vist sin støtte, og de har i sannhet fått oppleve Skriftens ord som sier at Gud er mektig til å snu det onde til noe godt for dem som setter sin lit til Ham. Du kan finne ut mer om familen ved å gå til nettsiden http://www.amiortiz.com/ .

Vi fikk også høre fra Jim Schultz, ICEJ's liaison med de ulike messianske menighetene i Israel. Jim er opprinnelig fra USA, men har norsk oldemor og svensk oldefar. Han fortalte om hvordan Gud hadde ledet ham og hans familie inn i arbeidet med å støtte og styrke disse menighetene på ulike måter, og hvordan de i mange tilfeller ser at Gud virkelig er i ferd med å gjøre noe nytt i Israel i vår tid.

Mange fra menigheten deltok på hele stevnet og koret vårt ledet an i lovsangen også i år, sammen med kjente og kjære venner, som Mikhel Metsala fra Estland (trompet) og Serguei Popov (fiolin) og familien hans (dans). Det ble herlige møter i sommervarmen og det var godt fremmøte.

Kommende hendelser

Møtehelg 15.-16. februar

claus moeller

Du er hjertelig velkommen til møtehelg med
CLAUS MØLLER
Møtene starter kl. 15 og 18 begge dager.

Tema: "Lev i frihet og seier"


Søndag 15.mars

image

Du er hjertelig velkommen til gudstjeneste med:
LUDVIK M. KARLSEN
Møtet starter kl 17:00.


Søndag 26.april

 TrondPalmgrenEriksen

Du er hjertelig velkommen til gudstjeneste med:
EVANGELIESENTERET og

TROND PALMGREN ERIKSEN
Møtet starter kl 17:00.